A szerelem bármikor betoppanhat az életedbe!

2015.08.05 16:01

Egy szakítás, vagy sok-sok megélt kudarc után azért ez most nem túlságosan hihető számodra? Pedig tényleg így van. A bibi csak akkor van, ha nem készültél fel fogadására, valóban észre sem veszed a lehetőségeket, s így kerül el a szerelem.

Rengeteg magányos ember él egyedül, s csak nem találják párjukat. Mindenki más hibás, senki nem felel meg számukra, s a negatív hozzáállás miatt, egy idő után már fel is adják, beletörődnek a magányosság állapotába.

Az emberek többsége fél. S pontosan attól, hogy egyedül maradnak, s állandósul ez az állapot, hogy talán még kitudja, mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a számára értékes emberrel kösse össze a sorsát. A baj CSAK az, hogy pont ezzel a gondolkodással teremtik meg a rossz állapotot, amit persze ők már észre sem vesznek. Számtalanszor kérdezem én is pácienseimtől: „Hiszel abban, hogy valahol MÁR létezik kedvesed, és hogy össze fogtok találkozni? Hiszed, hogy Neked is tartogat az élet boldogságot és szerelmet?”

Na, ilyenkor látnátok az arcokat – szomorúság, kedvetlenség, belefásultság, hitetlenség. Pedig a HIT az első lépés egy boldog élet megteremtésénél. Elsősorban a magunkba vetett HIT, majd a külvilágban, a jövőben való HIT.

Hogy miben kell változtatnod?

  • Az eddig berögzült sémákat felejts el.
  • Próbálj ki valami teljesen újat, számodra ismeretlen dolgot.
  • Ismerkedj tét nélkül, férfival, nővel. Itt még nem társkeresésről van szó, CSAK arról, hogy új barátokat, ismerősöket szerezz, akikkel majd talán új helyekre is elmehetsz. S egyáltalán szokni kell a „másságot”, hiszen eddig egy beszűkült környezetben éltél.
  • Ne arra várj, míg elkísér valaki, egy általad kedvelt helyre. S mi van akkor, ha senki sem ér rá? Akkor otthon fogsz ücsörögni? Meg ne tedd!
  • Változtad meg a külsődet, egy picit, de ha nagy az elszántság, akár radikális lépéseket is tehetsz, de azért az óvatosság nem árt, nehogy később megbánd.
  • Vedd elő a mosolyodat – az mindenkinek jó áll!
  • Állj meg egy pillanatra, ne rohanj, s vedd észre a mindennapok szépségeit.
  • Válts irányt, menj új útvonalon akár a munkahelyedre, boltba, a családtagokhoz, barátokhoz. Menj teljesen ismeretlen helyre, ízlelgesd a változást.

Ha új szerelemre vágysz, új dolgokat, helyzeteket kell teremtened, mert ha nem teszed, megint csak a hasonlót fogod bevonzani, megtalálni. Remélhetőleg már elég volt a régi életedből, s kész vagy változtatni. Ha netán elakadnál, segítségre van szükséged, én itt vagyok!

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő

Facebook: Párkapcsolati Kalauz

Elérhetőség

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő PÉCS + 36 20 9 262 303 parkapcsolatikalauz@gmail.com