Hogyan lépheted át a komfortzónádat?

2015.05.13 15:41

Ha elég volt már az állandó problémákból és változtatni szeretnél, bizonyára sokszor találkoztál ezekkel a mondatokkal: 

Lépj az önismeret útjára. Derítsd ki, melyek bénítanak és blokkolnak a fejlődés útján. Kik és milyen problémák, helyzetek, rossz szokások nem engednek, hogy végre változtass. S bizonyára sokszor találkoztál a komfortzóna kilépés tényével is. Nem véletlen, hisz a változás része MINDIG az, hogy nyiss új és ismeretlen emberek, helyzetek felé, menj és lépd meg a félelmeidet. Na jó, könnyű ezt mondani. De hogyan tegyem meg, mikor parázok rendesen?

Akkor figyelj csak és lépj a cselekvés útjára: 

  • Tegyél rendet a fejedben. 
  • Mindig csak egy dologra összpontosíts – mint tudjuk az első lépés a legnehezebb. S ha állandóan azon agyalsz, hogy mennyire félsz, és még mennyi mindent kell tenned, milyen út van még vissza, elvész az erőd. Ezért kell mindig lépésről lépésre haladni, s így lesz sikerélményed is.
  • A mentális önfegyelmedet jobb ha „ráncba” szeded, szükség lesz rá. De ha belegondolsz, az élet más területén is, csak azoknál nincs fóbiád.
  • A fizikális önfegyelemmel sincs ez másképp. Itt, ami bekapcsolhat, az a testi tünetek sorozata, így akkor se állj le, ha épp te magad (tudat alatt) produkálod, hogy épp miért nem tudnád megtenni. Még csak véletlenül se állj el!
  • A lelked is néha feladja, mert belefáradtál, nehéz, de pont ebben a helyzetben kell továbbmenni.
  • Vannak bizonyos határvonalak, töréspontok, melyeket, ha átlépsz, egyfajta extázis lép fel, és minél több ilyen ponton mész át, annál nagyobb lesz az öröm. Egyszer csak, együtt fogsz repülni a madarakkal.
  • Mindig emlékezz arra, hogy honnan is indultál, s mekkora utat jártál be. Még csak véletlenül se másokhoz viszonyítsd magad.
  • A bátorságra is nagy szükség van – hiszen egy olyan helyzetben kell cselekedni, mely számodra ismeretlen, vagy fájdalmas, nehéz. Tudod – gyakorlat teszi a mestert. 
Ha sikerült meglépned a "paráidat" - új emberré változol.
Elhiszed? Ha nem - járj utánna.
Sok sikert Neked a változásod útján!
 
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

Elérhetőség

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő PÉCS + 36 20 9 262 303 parkapcsolatikalauz@gmail.com