Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Mi a szerepe nőnek és férfinak?

2017.05.30 21:05

Szerinted mi a szerepe nőnek és férfinak? Mikor van baj a párkapcsolatban?
Örök és máig megunhatatlan téma. Mivel sok kapcsolat szakad szét, válások idejét éljük, ezért nem lehet elégszer beszélni a párkapcsolaton belüli szerepek megéléséről, s azokról a vészjósló jelekről, melyek ott szirénáznak, de sokan mégis elmennek mellette.

Mióta az emberiség létezik, a nő mindig is csábításával hívta fel magára a figyelmet. Ez van, erre született. S a férfi? Örök hódító. De jó is! A bibi akkor van, ha a nő már nem akar csábítani, nem élvezi nőiességét, nem "használja" ki adottságait, s a férfi nem akar már hódítani, becserkészni, vadászni, ahelyett hátraül, vár, és belustul. Párkapcsolaton belül, az első vészjelzések azok, amikor egy nő már nem akar "tetszelegni", csábítani, pikantériát vinni a hétköznapokba, mikor elfelejti, hogy istenáldotta "tehetsége" van mind külsőleg, mind belsőleg, bombasztikus vadmacskás, anyatigrisnek lenni. De a férfi ugyanúgy képes aláásni kapcsolatát. Miért nem akar hódítani? A férfi szerepét játszani? Nem birtokolni, de körbepisilni a nőmet, hogy "ő igen, az enyém és mindig teszek azért, hogy az is maradjon"?
Abban a pillanatban, mikor a szürke hétköznapokban, már minden rutinná válik, megszokássá, ugyan azok a cselekvések váltják egymást sorra, egy idő után jelentkezni fog a belefásultság, az unalom, a közöny, az érdektelenség. S ebbe a semmibe, egyszer csak szépen besétál a harmadik. S persze ahelyett, hogy magunkba néznénk, inkább jön a hiszti, az üvöltözés, a vádaskodás, az "elválok - menj a kurvádhoz/pasidhoz", vagy "ugye nem gondolod, hogy ezek után még egy levegőt szívok veled?" lemez. 
Mire figyelj? Legyél mindig ápolt. Tudom most jó páran beszólnátok: de a gyerekek miatt kevés az idő, állandó időhiányban szenvedek, stb. Ugyan mondhatod még a kifogásokat, de ne csodálkozz, hogy egy majd magára adó - mert élvezi nemiségét - majd elcsavarja a párod. Esténként, ha még nincs is szex, de a jó éjt puszi, egy simogatás, sose maradjon el. Kivétel, ha elalszik melletted a párod. A reggeli puszi, az ölelés, egy finom érintés ugyan így dukál. Figyelj mindig a párodra, s ha látod gondja van, tedd félre a dolgaidat - foglalkozz vele, mert a sok nemtörődömségből egyszer csak majd ahhoz megy, akinek lesz rá ideje meghallgatni. Kommunikáljatok egymással minél többet, bár néha a bölcs hallgatás pont annyira jó. Gondolj mindig arra, hogy azt az ember egyszer valamiért megszeretted, ne hagyd hogy bárki és bármi eltérítsen arról, ami a közös jövőtért szólna. A sok apró figyelmesség teszi ki az életet. Sosem a nagy csinnadratta hozza meg a sikert. S néha hagyjátok a hátatok mögött a családot, a munkát, a gyerekeket, és legyetek csak Ti ketten, bárhol és bármikor. 
Szeressétek egymást - úgy, ahogy Nektek jó. 

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő