Online társkeresésre való felkészülés, traumák kivédése érdekében.

2015.02.13 11:03
Nem oly rég kezembe került egy napilap, melyben a online társkeresés rejtélyeit boncolgatták,  feltupírozva egy-egy laikus véleményével.
A témával foglalkozni kell - részint mert ez a munkám - hiszen az ismerkedési szokások nagyban megváltoztak, úgy 5-10-20 évre visszamenőleg is.
A cikkel egy valamit biztos elértek. Akinek eddig is kudarca volt a társkeresésben, az még jobban kedvét szegi, pedig nem kellene. Sőt! Ha készen állunk egy új szerelem befogadására, miért is lenne baj, akár egy online társkeresőre regisztrálni? Mint mindenben, MEG KELL TANULNI A JÁTÉKSZABÁLYOKAT itt is. 
 
 
Hozzám is sok levél befut, hogy milyen "pasasok", nők vannak fent, mennyi hazugsággal találkoztak, átverték őket, mindenki csak szexelni akar, stb. s persze mindenki hibás, csak az nem, aki szintén belemegy a "játszmákba".
Az online társkereső is egy lehetőség, de nem csak ez a lehetőség. Ha valaki csak erre hegyezi ki társkeresését, eleve nem nyitottan áll  e témához, évek óta nem volt párja, türelmetlen, gyorsan és azonnal akar már valakit, s már annak is örül, ha végre rá nyitják az ajtót....kérdem én...lehet így optimálisan megtalálni a nagy  "Őt"?  
 
Hol is a hiba?
Társkeresőn kívül is voltak, vannak és lesznek  szélsőséges emberek, akik hazudnak, megvezetnek embereket, aberráltak, szélhámosok, aki igazából nem komolyan keresik párjukat. Talán unatkoznak, az internet mögé bújva - álcázva kilétüket szédítenek meg embereket, férfiak és nők egyaránt, vagy még igazából nem is tudják mit akarnak - kicsit "lötyögünk" a neten...aztán majd lesz valami. 
A társkeresés két személyes történet. Nem csak egy ember dönt annak milyenségéről.  Ameddig az "igényre" van "vevő", mindig is lesznek sztorik, bárhol, nem csak az online világában. Nem felmenteni szeretném az "igény" kategóriát. Aki az "igényre" reagál, belemegy, meggondolatlanul, nem kellő óvatossággal kezeli a társkeresést, akkor ki is a hibás? Ok - okozat. 
Még mielőtt megbotránkoznál - igen, van olyan ember, aki házas, mégis keres szeretőt. Van, aki nem akar komoly kapcsolatot. Van, aki csak szórakozik. Van, aki bizonyos hasznot szeretne húzni egy-egy pénzes ember zsebéből. Van, aki intim testrészei fotóját csatolja leveléhez.  Van, aki csak beszélgető partnert keres, problémái panaszkodásához. Ez a valóság - de nem csak az internet világában! Lépjünk ezen túl, felesleges kiakadni.
 
4 legfontosabb alapszabály:
 
- Első randin, csak és kizárólag nyilvános helyen találkozz.
- Soha nem ülj be első randin a másik kocsijába.
- Tilos egy jó darabig (főleg az első randin) felmenni lakásra, vagy szállodai szobára.
- Soha ne adj kölcsönt pénzt!
 
A sok negatív híreszteléssel kapcsolatban, örömmel tapasztalom, mind pácienseim által, mind magánemberként (családomban, baráti körben),  hogy ha valaki okosan használja az online társkeresés lehetőségét, a "játékszabályok" betartásával, IGEN - LEHET TÁRSAT TALÁLNI. Igen, vannak komoly szándékkal rendelkező emberek, akik valóban vágynak családra, szeretetre, otthonra.  
Az online társkereső sok ember számára segítség - jó dolog - élj ezzel a lehetőséggel!
 
Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő
 
 

 

Elérhetőség

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő PÉCS + 36 20 9 262 303 parkapcsolatikalauz@gmail.com