Egy hely, ahol a problémák megoldásra találnak.

Mármarosi Melinda - párkapcsolati szakértő

PÉCS
+ 36 20 9 262 303
parkapcsolatikalauz@gmail.com

Társkeresés és ami mögötte van

2017.03.14 16:58

A következő cikket csak akkor olvasd el, ha valóban komoly és tartós párkapcsolatot szeretnél, mert az egyéjszakás kalandokra bárhol találhatsz magadnak alkalmi partnert, ehhez aztán semmi tudatosságra nincs szükséged, legfeljebb óvszerre.

Bizsereg a tavasz, és minden éledni kezd, de nem csak a természet, hanem az ember is, érző szíve szeretetre vágyik. Szép-szép, de mit tehet az ember, ha egyedül van? Hogyan találja meg párját? Milyen lehetőségei vannak? Min kell változtatnia? A hozzáállásán? Talán ki kell lépnie a megszokott világából? És mi a helyzet azzal, ha valaki már jó ideje egyedül él, és megszokta? Talán már nem is tud udvarolni? Vagy befogadni valakit a szívébe? Vagy ha nagy kudarc ért, merjünk e újra kezdeni? Nyitni? Higgyen abban, hogy van valahol egy társ, aki pont rá vágyik? Na de hol van „Ő”?

Változott a világ, s ami elfogadott volt, annak helyébe új dolgok léptek, akár szokásrendszerekről, viselkedésmintákról beszélünk, de maga az udvarlás, az ismerkedés is átalakult. Amíg régen elég volt egy szórakozóhelyre menni és beszédbe elegyedni a másikkal, vagy csak leejteni a keszkendőt, ma már nem hogy észre sem veszik, de még az utcán mosolygó szempárt is alig, mert az emberek többsége…..ONLINE működik. A társkeresésben is nagyüzem van, sorra jelennek meg bizonyos internetes portálok, vagy telefonos alkalmazások, mert sajnos, nem érünk csak úgy rá. Tehát igenis hozzá kell szokni az új és megváltozott helyzethez az ismerkedéseknél is. Igen ám, de az még egyáltalán nem elég, hogy felpattanok egy online társkeresőre, attól még ember van mögötte, aki majd előbb-utóbb személyes, hús-vér emberré válik a valóságban is.

Tudni kell azt, hogy mit szeretnél az életben, milyen céljaid vannak, egyszerűen egy önismereti utazáson kell részt venni, aminek egy igen fontos állomása az, hogy a múltbéli cuccost szépen elrendezed, még ha borzalmasan fáj is, mert így hogy a fenébe tud bárki is beférkőzni a szívedbe? Tegyük fel, hogy sikerült és hogyan is tovább? Tisztában vagy azzal, milyen társkereső oldalak vannak, vagy csak hagyatkozol a szomszéd, barát tanácsára? Ha már felregisztráltál, tudod hogyan kell kezelni az oldalakat, milyen módon „szólítsd” meg a másikat? Mit írj magadról, mennyit engedsz megmutatni magadból a virtuális világban? Hol van az a pont, mikor már „illik” randizni? Hol is? Mit húzz fel, hogyan nézz ki? Mennyi ideig tartson a randi? Milyen illemszabályai vannak az online világnak?

Az ONLINE társkeresés mára egy külön szakma lett, tanácsadóként nem kis munkával próbálom felkészíteni az egyedülálló társkeresőket, hogy igen, éljenek a technika adta lehetőséggel. S ugye nem meglepő, hogy zsák a foltját, igen különböző oldalak állnak rendelkezésünkre, akár az azonos neműek keresik egymást, vagy csak szexuális kapcsolatot szeretne valaki, de külön oldal létesült a „felső tízezer” számára is, vagy vannak előfizetés nélküli oldalak, melyek buktatóit külön fejezetben lenne érdemes végigsorolni.

Bármilyen célzatból is vezérelve keresel társat, párt, mindig tudni kell, hol és milyen lehetőségeid vannak. Fontos, hogy tudatosan állj hozzá, vedd mellé a türelmedet, mert a jóhoz mindig idő kell, az eltökéltséget, hogy még csak véletlenül se add fel, mert nem tör rád azonnal álmaid hercege/hercegnője. Hogy amíg még egyedül vagy, igenis menj, és élvezd az életed, készülj fel társad fogadására, és járt nyitott szemmel, mert lehet hiába vagy fent egy társkeresőn, de pont a legközelebbi közértben mosolyog rád 20 dkg parizer mellett a nagy „Ő”!

Az online társkeresés egy lehetőség, de nem csak ez áll számodra rendelkezésre, hogy megtaláld a párodat. A legelső teendő, hogy a saját szívedet és lelkedet nyitottá és szabaddá tedd a nagy Ő fogadására! A többi már csak idő és lehetőség kérdése, mikor találtok egymásra.

Jó szeretni és szeretve lenni – ugye Te is így gondolod?

Mármarosi Melinda – párkapcsolati szakértő